Victoria’s Secret Body Mist VS Felinna Body Mist

Body mist di pasaran sekarang  menjadi pilihan kebanyakkan wanita kerana ia dapat mewangikan badan dan memberi keyakinan diri kepada si pemakai tanpa perlu memakai perfume.

“Body mist baunya lebih ringan dan perfume baunya lebih kuat dan tahan lebih lama“. 

Antara pilihan body mist yang menjadi pilihan ramai ialah dari jenama VS walaupun harganya mahal kerana ia dikatakan tahan lama dan koleksi body mist VS baunya wangi.

“Ramai dari kalangan wanita muslim suka dengan wangian VS kerana baunya wangi dan tahan lama”.

Founder Victoria Secret ini ialah seorang Yahudi dan bukan sekadar Yahudi biasa-biasa tetapi merupakan penyumbang terbesar dana untuk pembangunan ketua-ketua agama Yahudi untuk penyebaran ajaran mereka diseluruh dunia”.

Persoalannya disini,adakah anda masih mahu menyokong VS setelah mengetahui hal ini. Dan berapa ramai yang memakai body mist VS ini,kemudian menunaikan solat tanpa jelas  tentang status dan kandungan yang dihasilkan dari jenama VS ini. 

Boleh rujuk link ini untuk rujukan :
https://jewishweek.timesofisrael.com/victorias-other-secret-she-pays-for-rabbinical-school/

Memakai wangian itu tidak salah ketika solat namun pastikan ia betul-betul selamat dan sah di bawa solat kerana bimbang solat yang kita lakukan itu hanya menjadi amalan yang sia-sia.

Kini,anda boleh dapatkan koleksi body mist yang telah dipasarkan oleh sebuah syarikat bumiputera Islam dari Baling Kedah.

“Felinna body mist ialah keluaran muslim yang setanding antarabangsa serta diyakini halal,bau tahan lama dan sah di bawa solat”. 

Allah SWT menjelaskan berhubung perkara ini di dalam surah al-Baqarah ayat 168:

Maksudnya: ” Wahai sekalian manusia! makanlah dari apa yang ada dibumi yang halal lagi baik; dan janganlah kamu ikut jejak langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu ialah musuh yang terang nyata bagi kamu. “

Jom support produk keluaran muslim dan bumiputera kita. Sila cakna dengan setiap produk yang anda gunakan dan wangikan serta segarkan diri anda setiap hari dengan Felinna Body Mist tanpa was-was.

Leave a Comment